Ügyfélkapu

Letölthető
Technikai segítség
Egyéb
Hírlevél feliratkozás
Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Pendrive-ot vagy
ingyenes webtárhelyet nyerthet!

Linkstratégia


Miért előnyös a linkpartnerség?


A link az internet lelke. Összeköti az egyes honlapokat, egyirő a másikra vezetve a látogatót. Érdekes kísérletek láttak napvilágot néhány évvel ezelőtt, melyek leírták, hogy az internet egyes honlapjai milyen messze vannak egymástól. Az eredmények szerint a világ bármely honlapjára el lehet jutni kilenc kattintással. Ha van kedve próbálja ki!

A linkek központi szerepet játszanak az internet működésében.
Ha van egy honlapom, és tetszik egy másik, akkor elhelyezek egy arra mutató linket és elvezetem látogatóimat arra a webhelyre, csak mert figyelmükbe ajánlom. Ha valaki hasonló érdeklődésű, mint én, akkor valószínűleg ő is értékesnek fogja találni az ott található tartalmat. De ez korántsem ennyire egyszerű!

Az utóbbi években ennek a linkpartner jelenségnek megnőtt a jelentősége. Kiváltképp mióta a Google keresőmotor programozói kifejlesztették a Pagerank rendszert, mely a honlapok súlyozására használnak. A Google rendszerében minden honlapnak van Pagerank értéke, ami lehet 0 vagy maximum 10.
Egy oldal Pagerank értéke annál magasabb minél több link mutat rá, és ezek az oldalak Pagerank értékei is szerepet játszanak az oldalunk osztályozásában. Ezért lehetséges, hogy ha 10 "minőségi" oldal linkel ránk, akkor nagyobb lesz a Pagerank értékünk, mintha 100 "elhanyagolható" oldal.
Ez a mindennapi életben is hasnolóképpen működik, ezért nagyszerű amit a Google-nál kitaláltak. Gondoljuk csak át : minél több ismerősünk van, annál jobban ismernek minket, de ha egy fontos embernek vagyunk az ismerőse, akkor a mi fontosságunk is kicsit magasabb.
Oldalunk fontosságát növelhetjük, hogy "minőségi", magas Pagerank értékkel rendelkező oldalak linkelnek ránk.

Mitől releváns az oldalam?

Egy oldal annál relevánsabb minél több másik oldal linkel rá, vagy minél relevánsabb oldalak linkelnek rá.
A Google Pagerank értéke fejezi ki hogy oldalad mennyire releváns.
Röviden, ha sok fontos oldal linkel oldalunkra, akkor mi is fontosabbá válunk, és sokkal ismertebb lesz oldalunk. Relevánsabb lesz. De csak azokra a kulcsszavakra amik alapján a link hivatkozik ránk!